Devletin taş atan çocuklarla mücadelesi

#1
Adana'da taş atan çocuklara yine ceza yağdı. Polise taş atan beşi çocuk dokuz kişiye örgüt propagandası yapmak suçlarından 3,5 ile 7 yıl arasında değişen hapis cezaları verildi.

soL (HABER MERKEZİ) "Korsan" gösterilerde polise taş atan çocuklara ceza yağdı. Adana ve Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde polis memurlarına taş attıkları iddiasıyla yargılanan beşi çocuk dokuz kişiye "örgüt üyeliği"nden 3,5 yıl hapis cezası verildi.

PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kötü muameleye maruz kalmasına tepki göstermek amacıyla Adana'nın Ova Mahallesi'ndeki gösteriye katıldığı, "yasadışı slogan attığı" ve "polise taş attığı" iddia edilen S. A. ile M. B. hakkında karar 1 Nisan'da açıklandı.

Üç çocuğa "örgüt üyeliğinden" 4’er yıl 2’şer ay, "örgütün propagandasını yapmak"tan da 6’şar ay 20’şer gün olmak üzere toplam 4’er yıl 8’er ay 20’şer gün hapis cezası verildi.

Hatay Dörtyol’da ise 16 Şubat 2008’de polise taş attıkları iddia edilen ve haklarında aynı mahkemede dava açılan ikisi çocuk altı kişi için önceki gün karar duruşması yapıldı. Mahkeme "Örgüt üyeliği ve örgütün propagandasını yapmak" suçlarından tutuksuz 14 yaşındaki M. İ.’ye 3 yıl 6 ay 15 gün, hapis cezası verdi. 17 yaşındaki A. S. ise 4 yıl 6 ay 20 gün hapisle cezalandırılırken 19-20 yaşlarındaki dört kişi 7’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2008'in Kasım, Aralık ve 2009’un Ocak ayı itibariyle 26 çocuğa "örgüt üyeliği ve propagandası"ndan toplam 75 yıl hapis verildi.
 
Üst