şarkıyı 'türkçü propaganda' diye ötekilemenizi önyargınıza bağlıyorum. eshefle kınıyorum.
senin gibi algılamıyor ve bakmıyorum diye beni kınamana değer biçmiyorum.. yanlış algılamışsam kınasan anlarım.. ama buna değer biçmiyorum.. aksine protesto ediyorum..
ayrıca insanlara "devrimcilik öyle olmaz efenim" demeye ne zaman son vereceğiz? yetmez mi artık?
sahi mi..?? bunu ben mi? yaptım.. yoksa sen mi?
son olarak: kötü vardır bir de kötünün kötüsü vardır. chp kötüdür ama akp daha kötüdür. milliyetçilik ya da ulusalcılık kötüdür ama ümmetçilik daha da kötüdür. bu unutulmamalı.
şimdi., olgulara sana göre mi bakacağız.. ya benim için ikisi de aynı şey ise ne olacak..
birde "ahkam" kesiyorsun..
kötülüğü ölçmemdeki kıstas emekçi sınıfın çıkarlarıdır. biz sosyalistler olaylara işçi sınıfının çıkarları açısından yaklaşırız.
siz "sosyalistler!!!! .. tamam abi "biz" de böyle bakalım ki.., siz "sosyalistler tarafından..,
devrimcilik öyle olmaz efenim" demeye ne zaman son vereceğiz? yetmez mi artık? zılgıtını yemeyip.., bir de..,
akp'nin arka bahçesinde solculuk oynayanlar varsa hatırlatayım istedim. saygılar
gibi ukala bir sosyal-faşisttin "uyarısı" ile karşılaşmayalım..
ben oynuyorum sana ne.. ukalallık yapacağına dürüst ol.. ne isen onu savun.. işçi, sınıfı sosyalizm gibi değerlerin arkasına sığınma onları kullanma.. kirletme.. 80 yıl işçi sınıfını sosyalistleri chp ezdi akp şurada kaç yıldır "hükümet" iktidar da değil hükümet yani şöför.. asıl erk sistem ve hiç değişmedi.
hem müslüman hem laik olunmaz doğru sözdür. bunu ben tayyipten yıllar önce söyledim.. bu burjuva pozitivizmin bir kandırmacasıdır.. dini toplumun tepesinde tutup sistem erkinden atmaya laiklik deniliyor.. inanan yaratan düzenini savunur.. bu daha hoşgörülü!! olur daha bağnaz olur ama inanıyorsan yaratanın düzenini savunursun.. git bunları daha iyi!! olan chp lilere anlat..hepsi atatürkçüyüz-laik'iz ama müslümanız elhamdürüllah der..
aynı açıdan baktığımızı sanmıyorum. benden eski üye olabilirsiniz, benden yaşça büyük olabilirsiniz. bu sizin doğru olduğunuzu göstermez. ben şarkıdan ne anladığımı anlatayım;
anlattın dinledim yanıtını da verdim.. bunun forumda eski olmak veya yaşca büyük olmakla bir ilintisi yoktur.. eşit düzeydeyiz..
düşüncelerine karışamam sadece eleştirisunarım ama şu sözlerin terbiye sınırlarını aşıyor..
akp'nin arka bahçesinde solculuk oynayanlar varsa hatırlatayım istedim. saygılar
bilmeden., chp karşıtı ulusalcılık karşıtı herkesi akp goygoycusu ilan etmek hoş değil.. ben.., kanser ile veba arasında bir tercih yapmak zorunda değilim.. üstelik ikisi de kanserdir. biri prostat kanseri diğeri bağırsak kanseri.. sonuç da ikisi de habis ur..