bruno'ya yanıt

#1
sf'de bir konu açılmış.. başlık..
SOSYALİST FORUM'UN OKUL OLMA İŞLEVİ
konuyu açan ibocu mahlaslı katılımcı..

başlığa bakan., sf'nin sosyalizm okulu olma işlevi ile ilgili bir yazı sanır.. oysa bu başlık ile konu açan ibocu'nun yazısı okul olma işlevi ile ilgili değil.,
Eskiden her fırsat olduğunda ilk olarak SOSYALİST FORUM'a girer; değişik başlıkları okur, tartışmalara bilgim oranında katılır; fikrimi yazar, değişik görüşlerle aydınlanmaya çalışırdım.
Bilmem sizler de farkında mısınız diye sormak geçiyor içimden;
SOSYALİST FORUM son günlerde seviyesinden bazı şeyler kaybetti gibi geliyor bana.
karakter yazıya yansır.. delikanlı!! ayaklarında ama delikanlı gibi açık yazamaz..
yazısında ciddi eleştiri yapıyor ve eleştirisi seviye kaybı ile ilgili değil., ama seviye bahanesi yapıyor., bunu da açık ifade edemeyecek kadar karaktersiz.. gibi geliyor bana. demez mi?..
bir kerecik dürüst ol be.. gibi gelmediği çok açıkken gibi geliyor demen., hatta dansözlerş kıskandıran kıvraklıkla., Çok garip belki yanlış düşünüyorum ama bunu farkedebiliyorum.
demen., tam bir karaktersizlik örneği..

üstelik derdin seviye falan değil.. seviyeyi düşürenlerin başında kendin geliyorsun.. ne doğru dürüst analiz yazın var., ne doğru dürüst bilgi-belge aktarman var.. lümpen gibi yazarsın., sonra seviye kaybı var gibi sanıyorum... demez misin!! pes..

ibocunun derdi ortada..
Halk Cephesi, değişik nedenlerle (Belki biz FORUM katılımcılarının da katkısıyla) Bu ortamı bıraktı gitti.
SİP - TKP si ve türevleri de yok aramızda.
derdi., bu.. ve bu kesimler neden? gitti biliniyor.. özgürlük hareketine ve kürtlere eskisi gibi rahat saldırıp at oynatamıyorlar.. yani taşlar bağlanmamış. rahat uluyamıyorlar., anında yanıtları alıyorlar..
ibocu kurnaz ya.. cepheci ve siplileri örnek veriyor ama turgut fatsa., alevliyıldız ve muadilleri de aynı nedenlerle gittiler..
Onların yerleri ise garip garip devşirmelerle; doldurulup tek düze ve belli bir bakış açısına odaklanır gibi olduk.

bahsettiği belirli bakış açısı kürt halk direnişine sahip çıkmak., eleştiri serbest ama savunmada serbest demek..

doğru.. sf sayfalarında genelde enternasyonal devrimciler yazı asıyor.. düze ve belli bir bakış açısına odaklanır gibi olduk
dediği bu oluyor.. da.. başkalarına yazı asmayın diyen mi? var..
Başka başka düşünceden arkadaşlar; azarlanır, Tiye alınır makara yapılır oldular.

en ahlaksız ve klasik eleştiri budur.. bunu ef için yapanlar vardı ve gerekçeler yine aynıydı.. hadi ef için bir yere kadar haklılar.. ef içinde bu anlamda pozitif ayrımcılık var.. ama sf de yok.. lafa geldimi sf sahiplenir ama işlerine gelmedi mi? anında boklanır..

ibocunun derdi belli.. aslında şimdiye kadar bu konuda etliye-sütüye formatında kalırken., şimdi halay başı rollerine giriyorsa., birileri gaz veriyor demektir..

bruno denilen kompleks dolu hastalıklı karakter.. mevzuya dahil oldu.. mevzuyu sanaldaki değişimlere bağlayarak işliyor.. ama bağladığı yerle ilgili sf politik şefi borga bir şeyler söyleyince ağrına gitmiş.. ama ona ateş ederken., cesur değil., af ve benim üzerimden imalı-dolaylı ateş etmeye çalışmış..

bruno.. hastalıklı biri olduğunun farkındayım ama bu kadar yalancı olduğunu görmemiştim..
kendince bir yapın var.. ben zaaflı-hastalıklı diyebilirim ama bazı etik değerleri çiğneme huyun yoktu..

Borga'nın mesajına ve çirkin üslubuna anlam veremedim. Ne sosyal medya boktur ne de biz boka üşüşürüz. Tek başına bir foruma çöreklenip kendi yazıp okuyan hastalıklı tipler var. EF'de öyle bir dallama var,
konu borga.. benimle ilgisi ne.. benimle varsa derdin ayrıca yazarsın.. beni dallama olarak görebilirsin.. hatta 5 kuruş değer vermiyorum da diyebilirsin.. ama sana yakışan dallamalığımdan örnek sunmak olmalıdır..

bunu da geçtim.. bruno beni sevmemiş çok da umrumda.. ama şu iddisı umrumda..
Tek başına bir foruma çöreklenip kendi yazıp okuyan hastalıklı tipler var.
kendi yazan kendi okuyan diyebilirsin., hastalıklı tip de diyebilirsin., dallama da.. senin düşüncendir.. ya dikkate alır yada es geçerim ama

Tek başına bir foruma çöreklendi iddian ve aşağıdaki yalanların.. olmuyor..

çöreklendi demek., el koydu dağdan geldi bağdakilerini kovdu anlamına gelir..
ve bu yalan iddianı ispat için yalan üstüne yalan yazmışsın..

geçenlerde gördüm -ki o siteyi ben, lancelot, mervansert ve doktor baran adındaki üyeler kurmuştuk. İsim babası da lancelot'tur. Amacımız o dönemde SF'nin sağcı şoven yapısına tepkiydi. Neyse, baktık işlevsiz, biz yazıp biz okuyoruz, bıraktık. Sonra hasta biri gidip kuruldu, sağa sola küfrediyor. SF'nin de öyle bir pozisyona düşmemesi için dediğim gibi sosyal medya desteğini güçlendirmesi gerekiyor

şimdi tek tek yalanlarına açıklama getireceğim.. şahitler de var.. ya düzeltirsin., yada benim yalan söylediğimi ispatlarsın.. yoksa çok ağır sözleri hak ediyorsun..

1- o siteyi ben, lancelot, mervansert ve doktor baran adındaki üyeler kurmuştuk.
ilk kurucu ekip hakkında kimler başlattı bilgim var ama bilgim., işin başında olan biri olarak değil., sonradan birileri tarafından anlatılan olduğu için., saydıklarına itirazım yok.. ama saymadıkların var.. ama bu çok önemli değil..

bruno ef'nin kuruluş fikri ve başlama aşamasında olmadığımı söylüyor.. bu doğrudur.. ben kuruluş fikri pratiğe geçince çağrıldım.. çağıranlar.; merwansert o zamanki mahlası nedir unuttum., son mahlası reber amed(nurhak) ve düşünsel di.. asıl konuşanlar ise merwansert ve nurhak dı.. ne lancelot ne de bruno ile varsa başkaları ile muhatap olmadım.. ama msn üzerinden toplantılarda az da olsa bir araya geldik..

merwan ve nurhak bana katılım teklif etti.. ben ne teknik olarak forumdan anlarım. ne de yetkili olmak isterim dedim.. ama yazarım dedim.. bruno ne demiş bilmiyorum ama bana ilk teklif kurucu ve başta olmak idi.. sonunda danışman olarak eyetkili olmam istendi kabul edip., forum ismi., formatı ve ilkeleri üzerinde tartışma başlattık..

kısaca..
ne kuruluşunda teknik olarak katkı oldu., ne de etkim.. ama formatı., ismi ve ilkeleri oluşurken bizzat vardım..

yani şu yalan bir iddiadır.. İsim babası da lancelot'tur. hayır.. enternasyonalforum ismini öneren benim.. kuruluş sürecinde yapılan görüşmeler içinde bunlar var ispatlarım.. ayrıca bu forumda da tartışmalar içinde olması gerekir.. olmadı merwansert şahidimdir diyorum.. sorulur.. belli olur..

çok mu? önemli.. elbette değil.. ama bruno ahlaksız çöreklendi iddiasına delil olarak sunuyor.. gerek yok ki.. bilenler çok iyi biliyor.. halende öyleyim.. asla tam yetkili olmadım.. yani her zaman birileri forumu istediği şekle sokacak yetkiye sahipken ben değildim.. nasıl çöreklenmiş oluyorum.. buna da örneğin., bana en çok saldıran turgut fatsa şahittir.. değil desin..

evet.. ef üzerinde bir yetkim!! vardı.. ama bu yetkim!! ne teknik ne de hukuki bir zemindeydi.. sadece kurucuların bana kendi kabulleri ile sundukları bir yetki idi.. diledikleri zaman geri alabilecekleri koşullardaydı..

2- o siteyi ben, lancelot, mervansert ve doktor baran adındaki üyeler kurmuştuk.
evet.. gerçekten bu saydıkları ve sanırım bazı saymadıkları kuruluşu başlattı.. ben yoktum ama ef netleşmesi sürecinde ben bizzat yer aldım..
bahsettiğim iki kişiye şunları demiştim..
1- ana kurucu ve yetkili olacak kişiler birbirlerini reelden tanımalı.. yada bir referans sunmalı.. yani hepimiz birbirimizi reel olarak tanımasak da bir şekilde ortak güvenilir bir yerden referans sunmalıdır.. örneğin ben nurhak ile reelde hiç karşılaşamadım ama referans aldım.. o da benim için aldı..
kurucular içinde merwan-nurhak-düşünsel ve fransada olan bir kişi dışında ne lancelot ne bruno ve varsa başkaları ile bu ilişkileri sağlayamadım.. yani ne reelden tanışabildim., ne de referans alabildim.. bu konudaki düşüncelerini bile öğrenemedim.. çünkü merwan arkadaşlarla ben muhatabım zamanla bunlar çözülecek dedi ama bu arkadaşlar aniden çekildiler..

2- işte tam bu süreç içinde gerek isim., gerek format ve ilkeler konusunda tartışırken(3 ay sürdü) lancelot ve bruno ve varsa başkaları çekildi.. çekilişleri açık olmadı..
ne isim., format., ilkeler yazılırken itirazları oldu.. ne de yokuz dediler.. ama forum bu format ve ilkelerle ve yönetimle ilerlerken., sessizce çekildiler..

BURADA AÇIK İFADE EDİYORUM.. BRUNO BİRAZCIK VİCDAN KALDI İSE SÖYLERSİN..
forum işlemeye başladıktan sonra forum işleyişi ile ilgili benimle tek bir tartışman oldu mu?.. ben tartıştığımız anımsamıyorum.. varsa anımsat..

forumdan çekilirken., kuruluşunda emek harcayan(benden fazla) biri olarak., bir açıklaman oldu mu?.. yani şu nedenlerle., suat ne ismini koydu ne kuruluşunda yer aldı ama foruma çöreklendi dedin mi.. forumun formatı ve işleyişi böyle olmayacaktı dedin mi?.. hadi benden tırstın.. :D bana demedin.. bir tane de yoldaşın yokmuydu da onlara derdini anlatmadın.. yada anlattın da dinleyen olmadı ise bunu neden bir şekilde bir koşulda ifade etmeye çabalamadın.. da.. ŞİMDİ UTANMAZCA., VİCDANSIZLIKLA YALAN ÜZERİNDEN KONUŞUYORSUN..

hadi forumdan çaresiz kaldın çekildin.. ki., bilmemen olanaksız.. başından beri benim ciddi yekilerim yokken senin vardı.. yani ben seni nasıl engelleyebilirdim.. SEN VE LANCELOT TAM YETKİLİSİNİZ DİYE BİLİYORUM.. AMA OLMAYABİLİRSİNİZ.. bilgim halen yok..
olsa olsa o dönem tam yetkili olan., merwan-nurhak ve fransadaki kişiyi etkileyip., onlar üzerinden seni engelleyebilirdim..
BÖYLE BİR DURUMLAR YAŞADIN MI? YAŞADIYSAN AÇIKLA AMA ŞİMDİYE KADAR NEDEN AÇIKLAMADIN VE SADECE BENİ İTHAM EDİYORSUN BUNU DA AÇIKLA..

kısaca..
ayıptır.. zulumdür..
beni beğenmeyebilirsin.. dallama(cahil kaba) hasta ruhlu görebilirsin.. ama ortada hiç bir yetkili gücüm yokken foruma çöreklendi demen ayıptır.. varsa derdin benim etkili-yetkili olmama izin verenlerdedir.. bir hareketle beni engellemeleri zor bir şey değildi..

bazı şeyler vardır.. kişisel değildir.. yani sahiplenirken kişisel olmadığı için sahiplenilir.. hani derler ya.. sezarı öldür ama hakkını ver..
ben hiç bir zaman yetkili olmadım.. olanaklar verildiği halde olmadım.. hastayım., dallamayım ama bu bir gerçeklik.. bari buna saygılı ol.. ol ki., bana hakaret edeceksen., karalayacaksan gerçekleri çiğneyip yapma.. kendi fikrin olarak sun..


bruno.. dünya küçüktür.. illaki bu sözlerini sana soracak koşullara düşersin.. sf de atım gitti suya yazılan yazı gibidir ama reele farklı yansır.. bu işleri yapan bazıları reelde ne durumda bir araştır.. sakın şiddet olarak anlama.. yüzünde kalacak kara leke olarak anla.. illaki bi yerde bir durumda birisi bunu gösterecektir..

yani.. ya ispatla yada düzelt..
 
#2
o siteyi ben, lancelot, mervansert ve doktor baran adındaki üyeler kurmuştuk.

Bende diyordum kim yada kimler kurmuş bu siteyi diye:) Site kurulurken Merwansert,Nurhak ve ben akıncılar rolündeydik:) Bruno ,Nurhak'ın akrabasıdır (yanlışsam kusura kalmasın herkes) ve sonradan dahil oldu kurulum aşamasına.İsim aşamasında dün gibi hatırlarım,''solunum-solungaç vs'' gibi esprili isimlerde kullanmıştık ama Suat arkadaş ''Enternasyonalforum'' olabilir mi demiş ve bizler icinde olumlu bir isim olmuş ve böylelikle de forum kurulma aşamasına gelmişti.

Bu forumun en emektarı Suat olmuştur.Emeği geçen herkesin hakkı vardır ve emek yarıştırması yapmıyorum,lakin Bruno'nun söylemlerinin büyük bölümü yaşamın içindeki gerçeklikler değil tam tersine bir 'hayal' dünyasının yansımasıdır.Bu forumun kurulurken merwan,suat,nurhak,işçi ve ben bulunduk.Bruno ve diğer kişiler sonra dahil oldu.Kimse kalkıpta kendini Apollonun üsündeki ''dev'' tanrılar gibi görmesin,düzde ''cüce'' kalırlar.

Her neyse emek konusunda bir örnekleme vereceğim:Uzun yıllar gerilla içinde kalan biri daha sonra ajanlaşıp gerillaya bir sürü kayıp verdirebilir.Şimdi biz,o kişinin emek boyutunu nasıl görmeliyiz? Bruno'ya ajan demiyorum ama bir emek vermişsen ki (kısmen verdin),şimdi kalkıp bu onursuzca yazıyı neden kaleme alıyorsun? Nurhak,Suat,İşçi ve birçok arkadaş neden yazamadığımı( reel yaşamdaki durumlar vs) biliyorlar ve hepsini reelden tanır ve halen de görüşürüm.Kimse kalkıpta Suat arkadaş hakkında ileri geri konuşmasın,suat arkadaş hem yazılarıyla hem forum kapanacak noktaya geldiğinde maddi destegiyle ve sayamadığımız birçok özveriyle bu forumu ayakta tuttu şimdiye kadar.Sizlerin jargonunda ''çöreklenmedir'' bu durum bizim jargonumuzda ise Sahiplenmedir.İki kelime arasında kalanlar bizi ilgilendirmiyor.Nasıl ki yaşamın her alanı mücadele ve netleşme ise sanal alemde böyle bir mücadele alanı ve kimin ne yaptıgı kimin ne söylediği de netleşiyor.Ve netleşirkende herkes ''haddini bilmeli'' dir:)
Bu gün bu saat olmuş,bu tip ''insanlara'' cevap veriyoruz da bizde olmuyoruz hani:)
 
#4
merhaba sevgili düşünsel..
farkındayım.. vicdan yaptın yazma zorunluluğu hissettin ama gerek yoktu.. açıklamalarına hem teşekkür ettim., hemde aramızdaki sosyal-politik bağlara dayanarak kızdım. :)

biliyorsun-biliniyor.. yazılarıma bile mülkiyetçi bakmam.. isteyen istediği gibi kullanır isim vermesine bile gerek yok derim.. bu anlamda ürettiğim fikirlere de aynı yaklaşırım.. ortak akıl dediğim anlayış gereği.; forum ismi fikrinin benim ağzımdan çıkmış olması o fikrin herkeste olmadığı anlamına gelmez.. olabilir., brunoya bir sohpetinde lancelot söylemiş olabilir.. zaten isim konurken birlikte yüksek sesle konuştuk., ben "aynen bu.. valla ağzımdan aldın" gibi bir öneride bulunmuş oldum..
kısaca kelam olarak benim ağzımdan çıkmış olsa da fikir kabullenen hepimize aittir..
yine logoda yazan yazı gibi.. hepimizde var olan bir amacı ve anlayışı ben sadece cümle haline getirmiş oldum..

bu anlamda.. bana göre..
Bu forumun en emektarı Suat olmuştur. suat arkadaş hem yazılarıyla hem forum kapanacak noktaya geldiğinde maddi destegiyle ve sayamadığımız birçok özveriyle bu forumu ayakta tuttu cümlelerindeki "en" ben değilim.. sizler bu forum fikri ile yola çıkmasaydınız., beni katılıma ikna etmiş olmasaydınız., özellikle teknik olarak forumu hazırlayanlar., koruyanlar olmasaydı., vs. vs. bu emeği harcayamazdım.. yani "en"lerden sadece biriyim.. bunları alçak gönüllüyüm diye yazmıyorum.. çünkü değilim.. forumu benimle anmalara da itirazım yok., doğrudur., bir kaç arkadaşım gibi bende forumla özdeş konumdayım.. sadece benimle sınırlı anmalara itirazım var.. çünkü amaç başka.. yoksa kendi aramızda sen benim emeğimi översin., ben de senin.. ikisi de doğrudur ve gereklidir..

bu anlamda gerek lancelot gerek ise bruno içinde bildiklerim kadarıyla aynı şeyleri söylerim.. ve şunları da söylerim..

içinde kendi emeğim olan bir şeye birileri "çöreklenecek" de ben duracağım. hiç bir şeye gücüm yetmese de ağzımı açmayacağım.. bu çok önemli bir zihniyet çözümleme aracıdır.. emeğine sahip çıkamayan devrimci olamaz..

velevki ben dallamayım., foruma da çöreklendim.. bruno ne? yaptı.. baktım.. 2011 yılına kadar foruma katılım yapmış.. hadi ilk başlarda bir şey yapamadı.. 3 yıl içinde bu durumları dillendirebilirdi.. yazdı da engelleyen mi? oldu..

burada önemli olan benim için söyledikleri değildir.. olayın kendisi ilginç..

ben bunun farkındayım.. denizheval de yazmış..
Bruno senin sırtından Borga'ya küfür etmiş, sen Kamuflajsın Suat abi :)
sf politik şefi borga bir şeyler söyleyince ağrına gitmiş.. ama ona ateş ederken., cesur değil., ef ve benim üzerimden imalı-dolaylı ateş etmeye çalışmış..
ama bu arada benimle ilgili içinde kalmışları da kusmuş.. brunoya çok kızmıyor., acıyorum.. sf de bir şeylere tepkili ama belirtecek cesareti yok.. buna ezilen travması(ezik) denir.. ezilen(ezik)., ezene gücü yetmeyeceğini düşündüğünden en çok isyan eden., bir şeyler yapan ezilene(devrimci-isyancı) yüklenir..

bu durum türkiye solu içinde genetik bir karakterdir.. sf'nin suçu! ne?

sf yönetsel işleyişi hep aynı.. değişmedi.. sadece format değişti.. eskiden türkiye solu nasyonalistleri rahat ahkam keser ve kürt halkının mücadelesine değerlerine rahat küfrederdi.. taşlar bağlanmış köpekler havlardı.. şimdi taşlar salındı.. kürt devrimciler dostları savunma yapabiliyor.. yani eşitlendiler.. bu eşit konumun hazmedilmeyişi tam da devlet uşağı karakteridir.. yönetime saldıramayan yan yollardan saldırmaya çalışıyor.. bruno aynen bunu yapmış..

elbette bu anlamda bazı gerçekleri belirtmek gerekli.. ama ef kollektif bir emek üretimidir.. kollektif ortak akıl üretimidir.. işleyişi de aynen böyledir..

hoca hocayı cami de hacı hacıyı mekkede bulurmuş.. tutarlı., kollektif yaşamı savunan arkadaşlar da birbirini buldu ef ortaya çıktı ve iktidarsız işliyor..
doğrudur.. ef üzerinde tek etkili-yetkili ben görünüyorum.. ama şu aşamada biri:)D) dese ki.. ben forumu kapatıyorum.. elimden bir şey gelmez.. ne düşünselin gelir., ne nurhakın ne merwan'ın.. aynı "güç" zamanında merwan arkadaşın elindeydi.. çekildiğinde gücü teslim etti çekildi.. teslim alanlar bu işte(teknik) yetersiz oldukları için yine bir başka arkadaşa teslim etti.. alan arkadaş tek yetkilidir.. istediğini yapabilir., hiç birimiz engelleyecek konumda değiliz..

hatta kendisini çok eleştirdiğim ama emeklerini sevgiyle andığım., leftstroke adlı arkadaş da aynısını yaptı.. başka forum için yaptığını bize yapmadı.. işte değer biçilsin derken kasdettiğim buydu.. neden? yapmadı.. bu sorgulansın.. beni tavada kızartın olsun varsın ama bu duruma değer biçin., karalamayın.. en olumsuz koşullarda bile ince bir ip ile dostluk-güven-doğruluk bağı elde tutulabiliniyor.. zamanla daha sağlam örülsün diye.. bu ince bağı koparmayın.. yarın herkese lazım olacak..
bruno bu bağı koparıyor.. hemde kendi zaaflı duruşu üzerinden yapıyor.. yani kendine zarar veriyor..
 
Üst