Ağalık "Kapitalistlerin " İlk Oluşumu

Günümüzde ve günümüze gelen kitaplarda, dergilerde ve tarih kitaplarında sürekli "bi karşı çıkma" sürekli bi "kabul etmeme" sürekli "olumsuz anlatım" var

Bunun kırılması yerine pozitif ve tarafsız anlatım almalıdır

Tarih yeniden BARIŞ DİLİYLE yazılmalıdır

KAPİTALİZM TEK BAŞINA KAPİTALİSTLERDEN OLUŞMAZ. İŞÇİLER, TÜCCARLAR, ESNAFLAR, ÇİFTÇİLER, KÖYLÜLER, ŞEHİRLİLER, KASABALILAR, DEVLET VE DİĞER SİSTEMLERLE BAĞLANTISI VARDIR

Tarihi bağlantısız anlatırsanız "Evrimsel olur" ve doğru hiçbir şey çıkmaz

Kapitalizm aslında genel geçerli tanımı DEVLET KAPİTALİZMİDİR

Bunun ilk örneklerini

İlk Kapitalist Devlet İngiltere'de gördük. işçiler ve kapitalistler birlikte neler yaptığını bu yasalarda gördük

Avrupa'da ilk oluşumlar başladı

Herkes feodalist ve kiliseci düzenlerde çalışıyor ve para kazanıyordu ve bu para geçimini sağlıyordu

KİMSE YOKSULLUĞA TERK EDİLMİYORDU

Ağalık (kapitalistin ilk oluşumunu) günümüz birkaç tanımı ve kelimeleri üzerinden anlatacağım

Kilisenin topraklarında, tarlalarda ve hayvancılıkla uğraşan herkes aylık 5 AVRO para kazanıyor ve bu para geçimini kimseye muhtaç olmadan sürdürüyordu

Her düzensel yapılarda sorunlar oluşur ve bu sorunların çözümü için adımlar atılmış veya atılmamış

Kilise topraklarında su değirmenlerinde çalışan köylü, yel değirmenin mekanik özellikleri sayesinde yani 'makineler' sayesinde normal aylık üretim 10 ÇUVAL UN olan üretimi

a)kilise topraklarında kiliseye çalışarak sağlıyordu insanlar
b) feodalist devlet yönetimine ait topraklarda çalışan insanlar ve köylüler bu üretimi sağlıyordu

bu köylü İKİ SU DEĞİRMENİ yönetiyor ve vergisini toprak kime aitse ona veriyor geri kalan unu kendi ihtiyaçları için kullanıyor

aylık normal üretim 10 çuval un diye açıkladık

su değirmen sayısını arttıran köylü, 20 çuval üretim yapmaya başladı.

1 çuval un= 2 avro olsun

yani 10 yeni çuval undan 20 avro 'fazla para kazanmaya' başladı

bunun yanında Ağalık oluşumu başladı

bu birey diğer yandan kilisenin binalarını yapıp 'yeni sermaye birikimi' oluşturdu

diğer yandan feodalist devletin askerlerinin ve diğer ihtiyaçlarını sağlamak adına yaptığı işlerden "yine sermaye birikim' sağlandı

bu aynı birey, tüccar ve esnaf oldu

bunlardan da para kazandı ama bi sorunu oluştu

ürettiği ve satın aldığı fazladan malı koruyamaz hale geldi ve yeni yöntemler bulmaya çalıştı

hem parasını hem de malın koruması için 'ücretli güvenlik birimi' oluşturdu

Bunların oluşum tarihleri 1250'ler, 1300'ler, 1400'ler ve 1500'ler Avrupasıdır

nerede çalışırsan çalış kazancın 5 AVRO

bu ağamız, bu işçilere 7 AVRO kazanmayı teklif ediyor

ağa, ne oluyor üretim alanından kendisi çekilip planlamacı ve girişimci oluyor onun yerine 'ücretli çalışan' alıyor

burada EZEN VE EZİLEN İLİŞKİSİ YOKTUR

Marksizm ve onun türettiği düşünceler yalan üzerinden kurulmuştur ve teşhir edilmesi gerekmektedir

bu ücretli kişi diğer çalıştığı yerlerde ne kadar çalışıp, ne kadar kazanıyorsa burada da kazanıyor ve FAZLA KAZANIYOR konuma geldi

bu ücretli işçi İLK VASIFLI İŞÇİDİR

AĞA KENDİ SİSTEMLERİNİ, KURALLARINI VE GÜCÜNÜ KORUMA YOLLARINI OLUŞTURDU

Ağanın korumaları oldu ve bu korumalar hem ağayı hem de malı ve depoları korumaya aldı ve maaşa bağlandı

Sadece koruyacak ve fazladan para kazanacak

çünkü ağanın depolarına keyfi olarak kilise görevlileri gelip fazladan vergi istedi, feodalist devlet görevlileri geldi ve fazladan vergi istedi

ağa onlarda savaş etmedi ama malın böyle kolay kaybetmemek için silahlı korumalar tuttu

bu sayede ağalık hala topraksız yani bulunduğu toprak başkalarına ve diğer sistemlere ait, kendisine ait bi sistemde yok ortada

ağa gözünü kilise topraklarına dikti ve bazı alanlarda bu toprakları eline "işçilerle" ve çalışan ve korumaları ile birlikte yapmaya başladı

AĞA, AĞALIK SİSTEMİNİ KURUYOR

Ağanın

1-Malları ve ticari malları

2-korumaları ve güvenlik gücü

3-fazladan ücret alan çalışanları

4-toprakları ve tarlaları, su ve yel değirmenleri

ihtiyacı olan kapitalizmi ilk önce kapitalizm sonrada devlet kapitalizmi olarak örgütledi

AĞANIN KAPİTALİST OLMASI İÇİN

1-FABRİKALAR

2-FABRİKA İŞÇİLERİ

3-YENİ MAKİNELER VE MAKİNELERİ

4-AVRUPA İLE ABD ARASINDAKİ TİCARET

KAPİTALİZMİ ARTIK DÜNYA SİSTEMİ YAPMA YOLUNA GİTTİ YANİ

DÜNYA KAPİTALİZMİ BUNLARIN VE DİĞER SİSTEMLERİN VE SÜREÇLERİN BENZER TARİHSEL SÜREÇLERDE OLUŞMASIYLA KAPİTALİZM-DEVLET KAPİTALİZMİ OLUŞTU.