IBM işçilerine, Kızılay ve Desa işçilerinden destek

#1
IBM işçileri, Çarşamba eylemlerine yılın son gününde de devam etti. IBM emekçilerine, işten atılan deri ve Çapa Kan Merkezi işçileri de destek verdi. İşçiler, işten atmalara ve krize karşı birlikte mücadele etmenin önemine işaret etti.

Tez Koop-İş Sendikası'nda örgütlendikleri için işten atılan IBM işçileri, Çarşamba eylemlerinin dördüncüsünü yoğun kar yağışı altında yaptı. 2008'in son çarşamba eyleminde IBM işçilerine, Desa'dan işten atılan Deri-İş üyesi Emine Arslan ile Dev Sağlık-İş üyesi Kızılay Çapa Kan Merkezi işçileri destek verdi, sınıf kardeşlerini yalnız bırakmadı.

Levent'teki Yapı Kredi Plaza önünde yapılan eylemde işçiler “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız”, “Birleşirsek kazanırız”, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz” sloganları attı. İşçiler, öğle tatilinde Plazadan çıkan emekçilere mücadeleye katılmaları yönünde konuşmalar yaptı.

Birleşik mücadele zorunluluk
Direnen işçiler adına bir açıklama yapan Tez Koop-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sinan Kahraman, “Sendikalaşarak bilişim sektöründe bir ilki gerçekleştiren IBM çalışanları ile dayanışmak için bir kez daha buradayız” diye seslendi. Kahraman, işten atmaların, üretime ara vermelerin attığına dikkat çekti. “Krizi biz yaratmadık, faturasını ödemeyeceğiz” dedi.

IBM işçileriyle dayanışmak için gelen deri işçileri adına Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi, işten atmalara, sendikasızlaştırmaya, krizin bedelinin ödettirilmesine karşı tek çözüm yolunun birleşik mücadeleden geçtiğine dikkat çekti. Açıklamaya katılan Çapa Kan Merkezi işçileri ile Desa Deri işçisi Emine Arslan da mücadele deneyimlerini anlattı.

2009 yılının eylem ve mücadele yılı olacağını söyleyen işçiler, Filistin halkını da unutmadı, siyonist İsrail'i lanetleyen sloganlar attı.
 
Üst