Atılım 15 yaşında

#1
Atılım 15 yaşında


İSTANBUL (08.10.2009)- Büyük bir kavganın ürünü, büyük bir davanın sözcüsüyüz. Birlik devriminin kopuş pratiğinden gerilerek ileriye atılan bir keşif koluyuz. İşçi sınıfı ve ezilen milyonların öfkesi, barikat savaşlarının çelikten neşesiyle 15 yıldır, “dişe diş, dövüşe dövüşe” yürüyoruz.


Bir yanımız; Çağdaş Küçükbattal ve Tuncay Mat gibi genç ve heyecanlı. Bir yanımız; Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Çiçek ile Genel Yayın Koordinatörümüz Sedat Şenoğlu gibi çelikleşmiş ve deneyimli. Bilge komünist Kutsiye Bozoklar'ın tutkulu yaşamı ve devrimci inadı satır satır sayfalarımızda hala. Biliriz, Zeynel Yeşil'in gözleri hala üzerimizde.



Yolumuz uzun ve Atılım'ın nabzı hızlı atıyor. Daha nice 8 Ekim'lerde el ele, omuz omuza ışıklı yarınlara...




“Her 'yeni' yayının başyazısında 'Çıkarken' başlığı altında varlığının gerekliliği ve çizgisinin açıklanması, devrimci ve komünist hareketin gelenekleri arasında yer alır. Bu geleneğin dışına çıkılması, Atılım'ın farkı ve ayrıcalığıdır. İşçinin Yolu ve Emeğin Bayrağı'nın Atılım'da buluşup sentezlenerek tekleşmesi büyük bir tarihsel gelişmenin hemen görünen buluşmasıdır. Böyle olduğu içindir ki, logosunun altında yer aldığı gibi 'Haftalık devrimci sosyalist gazete' olmasına karşın Atılım, bunun çok ötesinde tarihsel bir sıçramanın adıdır. Ama haftalık devrimci sosyalist gazete olarak sınırlandırılarak ele alındığında bile o, hamurunun mayasında özel kimyasal bileşimi nedeniyle bütün benzerlerinden ayrılır.



“Daha önce ilan ettiğimiz üzere Atılım, büyük bir kavganın ürünüdür, büyük bir davanın sözcüsü olacaktır...”



Böyle başlamıştık yayın hayatımıza. “Büyük bir kavganın ürünü, büyük bir davanın sözcüsü” 15 yaşında. Birlik devriminin ürünü, ezilen halkların sesi Atılım, 15. kavga yılını doldurdu. Tarihsel sıçramaya anbean tanıklık etti. Yeri geldi o tarihsel 'an'dan öğrendi, yeri geldi Gazi başkaldırısında olduğu gibi “Barikat başına” diyerek 'an'a kılavuzluk etti.



Buradayız, karşınızdayız

On beş yıl sayısız polis baskını, saldırısı, aramaları; toplatma ve kapatmalarla geçti. 8-21 Eylül kurumsal soykırım saldırılarında da hedef oldu. Geri çekilmek de ne? “Umut dimdik ayakta” şiarıyla verdiğimiz yanıt, kolektif mücadelenin de eylem sloganı oldu. Daha da ileri atıldık. 8 Ekim 2006'da düşmana inat, 12. yaş günümüzü dostlarımızla birlikte coşkuyla kutladık. Geçtiğimiz Eylül ayında sevgili yazarımız Işık Kutlu'nun cenaze törenine katıldığı için tutuklanan Genel Yayın Danışmanımız Hacı Orman, 12. yıl kutlamamızda; “Buradayız, karşınızdayız. Bize gücünüz yetmez. Atılım'ın ocağında pişenler, zafer haykırışlarıyla mücadele etmeye devam edecek. Kararlılık, dirayet, sabır, en büyük yardımcımız. Sömürgeciliğe karşı en ön safta; ezilenlerin söz, eylem, örgütlenme özgürlüğü için en ön saflarda olacağız. Bu kuşatmayı yaracağız” demişti.



Buna, sürekliliği de eklemeliyiz. Tek bir bilgisayarımızın kalmadığı Eylül karanlığında bile gazetemizi aksatmadan okurlarımıza, dostlarımıza ulaştırdık. Burada, okurlarımızla birlikte dostlarımızın sunduğu desteği anmadan geçemeyiz elbette. En zor anda bile çıtayı büyüttük; “Karanlıkları yara yara” diye kapattık 12 sayfalık sayımızı, 16 sayfa yaptık Aralık 2006'da, ezilenlerin sosyalist sesi Atılım'ı.



Hamurumuz sağlam

Genel Yayın Yönetmenimiz İbrahim Çiçek ve Genel Yayın Koordinatörümüz Sedat Şenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 çalışanımız, yazarımız, yazı işleri müdürümüz halen tutuklu. Son olarak, muhabirlerimiz Tuncay Mat ve Çağdaş Küçükbattal polis kopmlosuyla tutuklandı. Nafile; hamurumuz sağlam. Tedrisatımızdan geçenler; Zeynel'in özverili emekçiliğini; sevgili Işık'ımız Kutsiye Bozoklar'ın “inadına inanç, inadına kavga, inadına devrim” diyen yüreğini kuşanmışlardı.



Atılım, işçi sınıfı ve ezilen halklarımızın sözcüsü oldu. Daha ilk sayısında, “Devlet Dersim'i yakıyor” manşetiyle başlayan Kürt halkının özgürlük mücadelesini sahipleniş, bugün de aynı kararlılıkla sürüyor.


Bugün “IMF defol” sloganıyla cisimleşen işçi sınıfı ve ezilenlerin mücadelesi, son sayısında Atılım'ın manşetinde. Hayat nerede olmamızı istiyorsa, en iradi biçimde orada olduk, olmaya devam edeceğiz. İyi ki doğduk.



ATILIM
 
Son düzenleme:
#2
Atılıma bundan sonraki kararlı,inançlı,yayın yaşamında aynı kararlılık ve inançla yürümesi temennisiyle başarılar diliyorum.

Dostlukla
veda
 
Üst